Universiteit Leiden

nl en

Merendeel e-journals nu toegankelijk via Browzine app

Voortaan snel toegang tot het merendeel van de wetenschappelijke e-journals in onze collecties op uw tablet of mobiel met de gratis app Browzine: fulltext, altijd actueel en volop mogelijkheden om offline op te slaan of online te delen.

Als medewerker of student bij de Universiteit Leiden kunt u voortaan veel gemakkelijker gebruik maken van wetenschappelijke e-journals met de app Browzine op uw tablet of mobiel. U heeft toegang tot de meest actuele, fulltext publicaties. U kunt deze annoteren, opslaan voor offline access, delen met uw sociale netwerk en meldingen krijgen wanneer een nieuwe uitgave beschikbaar is. Het merendeel van de e-journals in onze collecties is beschikbaar via Browzine.

Browzine is beschikbaar in de app-stores. 

Hoe werkt het?

  1. Download de app

  2. Log eenmalig in met uw ULCN gegevens. Hiermee krijgt u toegang tot e-journals waar de universiteit een licentie voor heeft en tot open access artikelen.

  3. Zoek eenvoudig op titel of onderwerp naar tijdschrift(en) van uw keuze.

  4. Sla uw favorieten op: ze verschijnen op uw digitale boekenplank in de app en zijn daardoor altijd snel terug te vinden.

  5. U kunt afleveringen lezen, artikelen downloaden, annoteren en metadata exporteren naar Zotero en Mendeley.

Alerts en suggesties op basis van uw favorieten

Uit een pilot die eind 2013 gehouden is bleek dat onderzoekers, docenten en studenten erg enthousiast zijn over de app. Behalve dat het gemakkelijk en snel in gebruik is kunt u bijvoorbeeld ook meldingen ontvangen zodra een nieuwe uitgave van uw favoriete tijdschrift beschikbaar is en dankzij de digitale vitrine krijgt u interessante suggesties voor vergelijkbare e-journals. 

Het product is nog volop in ontwikkeling en er komen steeds nieuwe mogelijkheden bij. Op dit moment is het merendeel van onze e-journal collectie beschikbaar in de app, onder meer van uitgevers als Springer, Elsevier, Wiley, en Nature Publishing Group. Het aantal groeit continu omdat de producent van de app nog druk licenties afsluit met andere uitgevers.

Deze website maakt gebruik van cookies.