Universiteit Leiden

nl en

Leids Repositorium

Het Leids Repositorium bevat publicaties van Leidse wetenschappers en van aan de Universiteit Leiden gelieerde instellingen. De publicaties zijn zoveel mogelijk digitaal vrij toegankelijk (Open Access). Het Leids Repositorium is onderverdeeld in verschillende deelgebieden door middel van verschillende communities en collections.

Ga direct naar het Leids Repositorium.
 

Zoeken naar Open Access-publicaties

Als u op zoek bent naar een specifieke publicatie van een Leidse auteur hoeft u niet per se gebruik te maken van de zoekmogelijkheden van het Repositorium. Publicaties zijn uitstekend te vinden met algemene zoekmachines zoals GoogleGoogle Scholar of Yahoo!. Een speciale zoekmachines alleen voor Open Access is OAIster. Hiermee zoekt u in bijna 700 repositoria en Open Access-databases.  
  
Voor sommige zoekacties is het wél makkelijker om direct in het Leids Repositorium zelf te zoeken, bijvoorbeeld als u alle publicaties van één specifieke auteur wilt zien of een overzicht wilt van publicaties uit een bepaald jaar.

Tips voor het zoeken in het Leids Repositorium

  • Met de zoekfunctie op de startpagina van het Repositorium zoekt u in alle collecties in alle velden tegelijk.
  • Onder Advanced search vindt u een aantal specifieke zoekmogelijkheden. Op deze manier kunt u aanpassen in welke collectie van het Repositorium u wilt zoeken en in welke velden uw zoekterm voor moet komen.
  • Als u meerdere termen invult, worden deze standaard gecombineerd met OR. Om woorden met ‘en’ te combineren, moet u dit expliciet aangeven
  • U kunt ook bladeren in een aantal indexen. U vindt dan bijvoorbeeld een alfabetisch overzicht van alle auteurs in het Repositorium of een chronologisch overzicht.

Zie ook de pagina's over publiceren in het Leids Repositorium