Universiteit Leiden

nl en

Leids Repositorium

Het Leids Repositorium bevat publicaties van Leidse wetenschappers en van aan de Universiteit Leiden gelieerde instellingen. De publicaties zijn zoveel mogelijk digitaal vrij toegankelijk (Open Access). Het Leids Repositorium is onderverdeeld in verschillende deelgebieden door middel van verschillende communities en collections.

Ga direct naar het Leids Repositorium.
 

Zoeken naar Open Access-publicaties

Publicaties vanuit de Universiteit Leiden zijn uitstekend te vinden met algemene zoekmachines zoals GoogleGoogle Scholar of Yahoo!. Een zoekmachine gericht op Open Access publicaties is OAIster. Deze zoekt in bijna 700 repositoria en Open Access-databases tegelijkertijd.  
  
Voor sommige zoekacties is het wél makkelijker om direct in het Leids Repositorium zelf te zoeken, bijvoorbeeld voor het zoeken naar alle publicaties van één specifieke auteur of het verkrijgen van een overzicht van publicaties uit een bepaald jaar.

Tips voor het zoeken in het Leids Repositorium

  • Met de zoekfunctie op de startpagina van het Repositorium zoekt u in alle collecties in alle velden tegelijk.
  • Onder Advanced search staan een aantal geavanceerde zoekmogelijkheden, zoals zoeken in specifieke velden of in een bepaalde collectie.
  • Bij het invullen van meerdere termen worden deze standaard gecombineerd met OR. Om termen met ‘en’ te combineren, is het nodig dit expliciet aan te geven.
  • Via de verschillende indexen zijn een alfabetisch overzicht van alle auteurs in het Repositorium of een chronologisch overzicht van publicaties te vinden.

Zie ook de pagina's over publiceren in het Leids Repositorium

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie