Universiteit Leiden

nl en

Adopteer een boek

Met het programma 'Adopteer een boek' kunt u een specifiek werk of een hele collectie uit onze bijzondere collecties financieel ondersteunen.

Als u bijvoorbeeld veel gebruik maakt van een specifieke collectie en daardoor het materiaal een warm hart toedraagt, kunt u helpen om het in stand te houden en zichtbaar te maken voor verdere studie.

Afhankelijk van uw donatie kunt u bijvoorbeeld:

  • beschadigingen aan een object laten herstellen zodat het materiaal geraadpleegd kan blijven worden
  • een collectie beter doorzoekbaar laten maken (ontsluiting) ter bevordering van toekomstig onderzoek
  • een stuk of collectie laten digitaliseren zodat studenten, wetenschappers en u het ook online kunnen raadplegen

Er zijn vaak al mogelijkheden vanaf een paar tientjes om op deze manier de collecties intact te houden voor de wetenschap. Indien u een collectie(stuk) op het oog heeft of meer informatie wilt kunt u vrijblijvend contact opnemen met de Hoofdconservator van de Bijzondere Collecties.

De UB Leiden is een Algemeen Nut Beogende Instelling, zodat de giften fiscaal aftrekbaar zijn.

Ter Braak collectie via adoptie verworven

Dankzij succesvolle crowdfunding heeft Universitaire Bibliotheken Leiden de bibliotheek aan kunnen schaffen van Menno ter Braak, Nederlands belangrijkste criticus en scherp commentator van zijn tijd. 126 belangstellenden adopteerden samen voor 19.000 euro hun favoriete titels. Het overige deel van het aankoopbedrag werd bekostigd door de Universitaire Bibliotheken Leiden en de Opleiding Geschiedenis.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.