Universiteit Leiden

nl en

Virtual research environments

Een Virtual Research Environment (VRE) is een digitale omgeving waarin wetenschappers kunnen samenwerken aan een onderzoeksproject. De bibliotheek biedt ondersteuning en hulp bij de inrichting.

Via de tools en applicaties binnen de VRE kunnen onderzoekers hun data en documenten op een overzichtelijke en veilige manier beschikbaar stellen aan teamleden of vakgenoten van andere universiteiten, een projectadministratie bijhouden en hun data ordenen en verrijken. De omgeving is – in principe – besloten, maar voor teamleden (ook niet-Leidse onderzoekers) overal en 24/7 toegankelijk. De standaard opslagcapaciteit voor data bedraagt 10 GB.

De bibliotheek draagt zorg voor het opzetten van de digitale omgeving en biedt ondersteuning en training aan in het gebruik van de VRE. Daarnaast is er binnen dit traject ook aandacht voor b.v. datamanagement en andere aspecten van Digital Scholarship.
 

Via de volgende korte film krijgt u een indruk van het functioneren van VRE’s in de praktijk.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Aanvragen

Het is niet meer mogelijk om een VRE aan te vragen. Informatie over voorzieningen rondom onderzoeksdata treft u op de pagina's over datamanagement.

Deze website maakt gebruik van cookies.