Universiteit Leiden

nl en

Projecten

Het CDS werkt in nauwe samenwerking met onderzoekers en partners van buiten de universiteit in projecten, die eraan bijdragen dat onderzoekers nieuwe methoden en technieken kunnen exploreren, interdisciplinair kunnen samenwerken, gebruik kunnen maken van state-of-the-art samenwerkingsomgevingen en onderzoeksresultaten, zoals publicaties, data en research software, op nieuwe manieren kunnen publiceren en hergebruiken.

Mediating Islam in the Digital Age (MIDA)

Het Centre for Digital Scholarship zal binnen MIDA stageprojecten begeleiden en workshops verzorgen over Open Science, FAIR data en Scholarly Communication in the Digital Age.

 

ORCID

In het ORCID-project worden Leidse onderzoekers gestimuleerd en geholpen om een ORCID aan te vragen en om deze identifier te registreren in LUCRIS.

 

 

UBL Helpt bij Open Access

In het project UBL Helpt bij Open Access helpen medewerkers van de UBL Leidse onderzoekers met raad en daad om Open Access te publiceren.

 

Research Data Service Catalog

Het CDS heeft een Research Data Service Catalog opgezet om onderzoekers te helpen kiezen uit de vele diensten die zij kunnen gebruiken vóór, tijdens en na hun onderzoeksproject.

You share, we take care

Het Amendement Taverne is een uitbreiding van de Nederlandse auteurswet die het makkelijk maakt om publicaties sneller te delen. In You share, we take care werken de Nederlandse universiteiten samen om onderzoekers hierbij te helpen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie