Universiteit Leiden

nl en

Workshops

Het Centre for Digital Scholarship verzorgt meerdere trainingsessies, workshops en informatieve bijeenkomsten, zowel voor onderzoekers als voor ondersteunend personeel.

Datamanagement

 • Workshop: How to write a Data Management Plan
  Vrije inschrijving per e-mail.
  In deze Engelstalige workshop wordt een datamananagementplan geschreven volgens de richtlijnen van de Universiteit Leiden. We bieden handreikingen voor het uiteindelijke management van digitale onderzoeksdata conform het universitair beleid én de eisen van subsidieverstrekkers.
   
 • Psychology: training data management for PhD students

  Inschrijving op basis van uitnodiging.
  Deelnemers worden op de hoogte gebracht van het belang van solide datamanagement; zij leren interne en externe eisen kennen; standaard procedures en best practices uit het vakgebied worden toegelicht. Deelnemers schrijven een datamanagementplan volgens de universitaire richtlijnen, waarin zij de methode en  achterliggende principes voor het management van hun data beschrijven.

 • Leiden Academic Centre for Drug Research: training data management for PhD students
  Inschrijving op basis van uitnodiging.
  Het LACDR past strikte regels toe voor datamanagement, om onderzoeksdata FAIR te maken: 'Findable, Accessible, Interoperable and Re-usable'. Ter ondersteuning van dit beleid zijn alle LACDR PhDs verplicht om een datamanagementplan te schrijven en de regels voor datamanagement in de praktijk te brengen. Alle PhDs volgen een datamanagementcursus in het eerste jaar.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie