Weer studeren in de bibliotheek? Reserveer je studieplek!

Studenten van de Universiteit Leiden kunnen weer komen studeren in de Universiteitsbibliotheek, inclusief Asian Library, en de bibliotheken bij Rechten, Sociale Wetenschappen en Bibliotheek Wijnhaven in Den Haag.

Reserveer je studieplek

Gebruik Chrome, Firefox of Safari en log in met je ULCN-account.

In het reserveringsysteem is per bibliotheek het aantal beschikbare studieplekken en de locatie van die studieplekken in de bibliotheek aangegeven. Bij de aanvraag zoek je een studieplek uit. Bekijk hiernaast alvast de plattegronden van de UB met de zone's van de genummerde studieplekken. Alleen studenten van de Universiteit Leiden mogen studieplekken reserveren bij de Universitaire Bibliotheken Leiden.

Je kunt per dag één reservering maken voor een studieplek in een bepaald tijdsblok. Dit kan een dag van te voren.

Locatie Geopend 10:00 - 14:00 15:00 - 19:00 20:00 - 23:00
Universiteitsbibliotheek Ma t/m zo X X X
Bibliotheek Wijnhaven Ma t/m zo X X X
Bibliotheek Sociale Wetenschappen Ma t/m vr X X X
Bibliotheek Rechten Ma t/m vr X X X
Za & zo X X

Je ontvangt een e-mail ter bevestiging na het plaatsen van je reservering. Als je geen e-mail hebt ontvangen, controleer dan je spam-map. Activeer de link in de e-mail voor je naar de locatie komt. Je kunt je reservering  annuleren via 'my reservations' onder je naam rechtsboven op de reserveringspagina.

Openingstijden van 13 juli t/m 23 augustus

In de zomer houdt de UBL een aangepast rooster aan.

Locatie Geopend

Universiteitsbibliotheek Ma t/m za X X
Zo
Bibliotheek Wijnhaven Ma t/m za X X
Zo
Bibliotheek Sociale Wetenschappen Ma t/m vr X X
Bibliotheek Rechten Ma t/m vr X X

Toegang en gebruik studieplek

Als de aanvraag is goedgekeurd ontvang je een digitale bevestiging van de reservering. Op de betreffende datum en tijd meld je je bij de receptie. Hier toon je de reservering op je mobiele telefoon. Na controle van de reservering word je toegelaten en volg je de aangegeven looproute naar de betreffende studieplek. Binnen de locaties zijn vrijwel alle looproutes eenrichtingsverkeer waardoor het passeren tot een minimum wordt beperkt.

Aan het einde van het gereserveerde tijdsblok verlaat je de bibliotheek weer via de aangegeven looproute. De eindtijd van het tijdsblok mag niet worden overschreden.
Als je studiezaalboeken hebt gebruikt leg je die na afloop op de boekenkar. De studieplek wordt aansluitend voor de volgende gebruiker schoongemaakt.

Hygiëne

• Bij binnenkomst maak je je handen goed schoon. Hiervoor zijn bij de ingang en op andere locaties desinfecterende middelen aanwezig.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere gebruikers.
  • Er mag maximaal één persoon tegelijk in de toiletruimten aanwezig zijn.
  • Hoest en nies in je elleboog, niet in je hand.
  • Gebruik wegwerptissues en gooi ze weg.
  • Was je handen regelmatig met water en zeep.

Onze andere diensten

• Uitleenbare boeken en tijdschriften uit alle locaties van de UBL kunnen worden aangevraagd via de Catalogus. De aanvragen dienen via de boeklockers op een locaties naar keuze (Universiteitsbibliotheek, Sociale Wetenschappen, Van Steenis en Wijnhaven) te worden afgehaald. Voor het afhalen hoeft geen afspraak te worden gemaakt.
  • In de Universiteitsbibliotheek en in de Bibliotheek Wijnhaven in Den Haag kunnen studenten van de Universiteit Leiden op afspraak documenten printen of bestanden overzetten van hun P-schijf. Hiervoor kan een tijdvak van maximaal 20 minuten worden gereserveerd.
  • Leidse onderzoekers die gebruik willen maken van de Bijzondere Collecties kunnen hiervoor een werkplek reserveren op de leeszaal Bijzondere Collecties.
  • Via WorldCat kunnen boeken van andere universiteitsbibliotheken worden geleend.