Lenen bij een andere bibliotheek vernieuwd

Maakt u gebruik van de mogelijkheid om boeken, hoofdstukken en/of artikelen aan te vragen bij een andere bibliotheek? Vanaf 28 januari gaan we over op een nieuw aanvraagsysteem.

Wat verandert er?
Wilt u een boek, hoofdstuk of artikel aanvragen bij een andere bibliotheek omdat het gewenste item niet aanwezig is in de collectie van de UBL? Voorheen moest u daarvoor een IBL-account aanmaken en vooraf een depositobedrag storten. Vanaf 28 januari gaat dat op een nieuwe manier.

U kunt in WorldCat vinden of de gewenste publicatie beschikbaar is bij een Nederlandse universiteitsbibliotheek of bij de Koninklijke Bibliotheek. Daarna kunt u het item aanvragen via uw persoonlijke IBL-omgeving. De aangevraagde boeken kunt u afhalen bij de locatie van uw voorkeur en digitale items ontvangt u in uw mailbox.

Kosten
Aan het lenen van een boek bij een andere bibliotheek zijn kosten verbonden. Tot en met 31 maart 2019 betreft dit € 6,50 en daarna € 13,00. De kosten van digitale levering zijn € 6,50 per hoofdstuk of artikel. Een geleend boek betaalt u bij het afhalen van het materiaal. Voor copy-aanvragen ontvangt u een factuur.

Heeft u nog een tegoed op uw huidige IBL-account staan?
Als u met een geldig emailadres als IBL-lener bent ingeschreven ontvangt u een mail waarin staat aangegeven hoe u dit bedrag terug kunt laten storten. Heeft u wél een account, maar heeft u geen mail ontvangen? Binnenkort vindt u op de pagina Lenen bij andere bibliotheken hoe u het resterende bedrag kunt laten terugstorten.

Meer weten?
Kijk op onze pagina Lenen bij andere bibliotheken. U kunt contact met ons opnemen via tel. 071-5272814 of online uw vraag stellen.