In contact met collecties: Touching Treasures

Op donderdag 27 september wordt voor het belangstellende publiek een workshop rond de tentoonstelling Touching Treasures gehouden. De bijeenkomst vindt plaats in de Universiteitsbibliotheek, Witte Singel 27 te Leiden.

Voorbij de inhoud

We leven in een digitale beeldcultuur. In een oogwenk wordt wat ver weg is in ruimte en tijd dichtbij gebracht en gedeeld met vrienden – met dank aan computers en internet. En toch: de nabijheid van oude of exotische objecten fascineert. Wie de kans heeft om zelf originelen te bestuderen en hanteren, ondergaat een unieke ervaring. Daarom organiseert Universitaire Bibliotheken Leiden – als onderdeel van het themaprogramma Voorbij de inhoud – een aantal workshops en nodigt belangstellenden uit om samen met conservatoren en experts een selectie van bijzondere stukken te bekijken en onderzoeken.

Unieke ervaring

De tentoonstelling Touching Treasures is tot 9 september te bezichtigen in de foyer van de UB. Voordat de stukken weer opgeborgen worden in de kluis krijgt u tijdens deze workshop de gelegenheid zelf de stukken te hanteren en de materialiteit ervan te ontdekken. In de tentoonstelling staat de interactie met stukken uit de bijzondere collecties in verleden en heden centraal, en tijdens deze workshop kunt u dat zelf ervaren. De samenstellers van de tentoonstelling zullen daarbij de historische achtergrond van de stukken toelichten.

Programma
Voor deze workshop is geen specifieke voorkennis vereist. Na een korte introductie over het onderwerp van de tentoonstelling en een instructie over de omgang met de stukken, kan het publiek onder toezicht de schatten zelf hanteren en bestuderen.

donderdag 27 september

19.30-20.30 uur VOL

Universiteitsbibliotheek,
Witte Singel 27
2311 BG Leiden

Leeszaal Bijzondere Collecties

Aanmelden
U kunt zich tot 24 september aanmelden voor de workshop via aanmelding@library.leidenuniv.nl (graag o.v.v. workshop Touching Treasures en het aantal personen) of telefonisch via ons secretariaat 071-527 2832. Het aantal plaatsen is beperkt, dus aanmelden is verplicht.