Symposium Panji-verhalen in manuscripten en uitvoering

Panji-verhalen behoren tot de meest populaire werken uit de Indonesische literatuur, kunst en theater. Om de recente Unesco-erkenning van dit belangrijke genre te vieren, organiseren de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) en het KITLV op 21 september 2018 een eendaags symposium in Leiden over Panji-verhalen in manuscripten, op schilderijen en dramatische uitvoeringen.

De prins van Jenggala en de vele gezichten van Panji
Aan de hand van wetenschappelijke en artistieke presentaties, zal dit brede symposium de vele verschillende manieren benadrukken waarop deze oude verhalen werden en worden doorgegeven. Het toont het genre in al zijn diversiteit, inclusief versies van verschillende regio's in Indonesiƫ en het vasteland van Zuidoost-Aziƫ, geschreven of gezongen teksten, schilderijen en rollen en dramatische uitvoeringen met maskers of poppen. De dag wordt afgesloten met een Javaans wayang-toneelstuk met een spannende nieuwe interpretatie van het Panji-thema. Het symposium wordt georganiseerd door de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) en KITLV.

Registratie
We hopen u te mogen verwelkomen op het symposium op 21 september. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmelding@library.leidenuniv.nl (onderwerp: Symposium Panji-verhalen en aantal personen) of per telefoon: 071-527 28 32.

Datum: 21 september
Tijd: 10:00 - 17:00 uur