Universiteit Leiden

nl en

Handig zoeken: Leiden Search Assistant

Met een Chrome plugin snel zoeken in de bibliotheek.

Voor Chrome-gebruikers is een handig tooltje beschikbaar: de Leiden Search Assistant. Deze Chrome-extensie is in de Chrome webstore verkrijgbaar.

Na het installeren in de browser, kunt u waar u maar bent op het internet, zoeken in de bibliotheek, maar ook in WorldCat, Google Scholar en Leiden PubMed. Dat kan via het icoontje dat zich rechtsboven in de browser nestelt (drie blauwe boekjes). Nog handiger is het om datgene wat u wilt opzoeken (bijvoorbeeld een boek dat u aantreft op Amazon of in een artikel) te markeren en vervolgens de rechtermuisknop in te drukken. U krijgt nu ook toegang tot de Leiden Search Assistant en zoekt meteen met de gemarkeerde zoekwoorden. Het werkt zelfs in PDF’s.

Bekijk dit korte filmpje om te zien hoe de Leiden Search Assistant werkt.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie