Leiden Special Collections Blog live!

De Universitaire Bibliotheken Leiden is gestart met het Leiden Special Collections Blog. Conservatoren, gasten en fellows van het Scaliger Instituut zullen schrijven over nieuwe aanwinsten, interessante ontdekkingen, bijzondere stukken, tentoonstellingen en vele andere onderwerpen. De rijke collecties van de Universiteit Leiden vormen de bron van inspiratie voor het blog.

Met 100 years De Stijl heeft Kasper van Ommen het startsein gegeven. Blijf ook op de hoogte van nieuwe posts op het blog via RSS of schrijf je in voor de nieuwsbrief. We hebben daarnaast vele bijdragen uit onze snapshot service omgewerkt tot blogposts. De Leiden Special Collections Blog is daarmee al goed gevuld.

Bijzondere Collecties
De UBL beheert zeer omvangrijke bijzondere collecties van nationale en internationale allure. Deze omvatten handschriften, bijzondere gedrukte werken, kaarten, atlassen, prenten, tekeningen en fotografie zowel uit de westerse als de niet-westerse wereld.

Blog mee
Via de Catalogus kunnen alle stukken uit de collecties aangevraagd worden. Vraagt u een bijzonder werk aan, dan kunt u het raadplegen op de Leeszaal Bijzondere Collecties. Ontdek zelf bijzondere schatten in de rijke collecties van de Universiteit. We nodigen u van harte uit om vervolgens een bijdrage te leveren aan het weblog.