Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek gebruikers e-books

E-books vormen een belangrijk onderdeel van het wetenschappelijke bronnenmateriaal. De Universiteitsbibliotheek beschikt over een grote en steeds groeiende collectie. Toch is het gebruik van e-books niet altijd zonder problemen, aangezien voor gebruikers kennis van beperkingen ten aanzien van de leentermijn, printen en downloaden noodzakelijk is.

Beschikbaarheid en gebruiksgemak
Om tot een betere beschikbaarheid te komen en het gebruiksgemak te vergroten, is de UBL een nieuw project gestart. Tijdens de zomermaanden zullen twee MA-studenten van de opleiding Book and Digital Media Studies, AthinĂ¡ Papadopoulou and Anne van Engelen, onder de Leidse academische gemeenschap onderzoek doen naar het gebruik, de persoonlijke voorkeuren en de vereisten op het gebied van e-books.

Onderzoek
Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen deelnemen aan het onderzoek en hun ervaringen met de UBL delen. Het invullen van het onderzoek neemt ongeveer 5-10 minuten in beslag. De uitkomsten zullen worden gebruikt om onze e-book diensten te optimaliseren en het digitaal beschikbare materiaal nog beter te laten aansluiten op  de vereisten van studie en onderzoek. Medewerking aan dit onderzoek wordt zeer gewaardeerd!

Start hier met het onderzoek.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie