Universiteit Leiden

nl en

Historicus Peter Frankopan Visiting Scaliger professor

Historicus Peter Frankopan is benoemd tot Visiting Scaliger professor aan de Universiteit Leiden. Frankopan is directeur van het Oxford Center for Byzantine Research. De leerstoel is ondergebracht bij het Scaliger Instituut van de Universitaire Bibliotheken Leiden en de Faculteit der Geesteswetenschappen.

Peter Frankopan
Dr. Peter Frankopan is historicus aan de Universiteit van Oxford, waar hij Senior Research Fellow is bij Worcester College, directeur van het Oxford Center for Byzantine Research en een Fellow van de Royal Asiatic Society. Hij werkt aan de geschiedenis van het Middellandse Zeegebied, Rusland, het Midden-Oosten, Perzië Centraal-Azië en daarbuiten, en over de betrekkingen tussen het christendom en de islam. Hij specialiseert zich ook in de middeleeuwse Griekse literatuur. Frankopan is de auteur van The First Crusade: the call from the East (2012), dat door The Times Literary Supplement werd geprezen als ‘The most significant contribution to re-thinking the origins and causes of the First Crusade for a generation’ en van de internationale bestseller The Silk Roads: A New History of the World (2016), dat door William Dalrymple als een ‘historical epic of dazzling range, ambition and achievement’ is beschreven.

Onderwijs, Onderzoek en Keynote speech
Als Visiting Scaliger professor verblijft Dr. Frankopan in september en december 2017 aan de Universiteit Leiden en zal hij betrokken zijn bij verschillende activiteiten met betrekking tot het onderwijs en onderzoek. Op 14 september spreekt Dr. Frankopan de keynote speech Asia and the making of the Modern World uit in de Leidse Pieterskerk ter gelegenheid van de opening van de Asian Library van de Universiteit Leiden.

Scaliger Instituut
Het Scaliger Instituut, werd opgericht in 2000, en bevordert het onderwijs en onderzoek dat gebruik maakt van de bijzondere collecties van de Universitaire Bibliotheken Leiden. Sinds de oprichting ontving het Instituut meer dan 270 Fellows en worden er symposia, masterclasses en lezingen georganiseerd. Het Instituut is vernoemd naar Josephus Justus Scaliger (1540-1609), de bekendste geleerde van de universiteit in de zestiende eeuw.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie