Ambassadeur Letland bezoekt Universiteitsbibliotheek

Op vrijdag 10 maart bezocht de Letse ambassadeur mw. dr. Ilze Rūse de Universiteitsbibliotheek en ontmoette een Leidse delegatie onder leiding van rector magnificus Carel Stolker.

Tijdens de geanimeerde gesprekken bespraken de verschillende deelnemers mogelijkheden tot samenwerking tussen Letse universiteiten en de Universiteit Leiden. In 2018 vieren de drie Baltische staten (Letland, Litouwen en Estland) hun 100-jarige onafhankelijkheid. Dit zou een interessant moment kunnen zijn om zowel ad-hoc als meer structurele wetenschappelijke contacten op te zetten rond thema’s zoals ‘transitioning democracies’,  veiligheidsstudies en linguïstiek.

De ambassadeur schonk daarnaast een prachtige collectie Letse boeken over geschiedenis, literatuur, kunst, architectuur en fotografie aan de Universiteitsbibliotheek.

(v.l.n.r.) Dr Tijmen Pronk, universitair docent aan het Leiden University Center for Linguistics (LUCL), prof. Sasha Lubotsky, professor aan het Leiden University Center for Linguistics (LUCL), dr Jan Paul Hinrichs, vakreferent Universitaire Bibliotheken Leiden, Kurt de Belder, bibliothecaris Universitaire Bibliotheken Leiden, Elize Kaulina (Bachelor student LUC), dr Ilze Rūse, ambassadeur Letland, Olesja Rubene (Bachelor student Southeast Asian Studies), rector magnificus prof. Carel Stolker en dr Eric Beerkens, International Affairs.