Nieuwe boeken geesteswetenschappen en sociale wetenschappen in open access binnenkort beschikbaar

Dankzij Knowledge Unlatched zijn 343 nieuwe boeken van geesteswetenschappen en sociale wetenschappen in open access beschikbaar.

Op initiatief van het succesvolle internationale samenwerkingsverband Knowledge Unlatched hebben bijna 270 bibliotheken uit 21 landen, waaronder UB Leiden, in totaal 343 wetenschappelijke boeken gefinancierd van prominente universitaire en academische uitgeverijen. Deze academische monografieën van hoge kwaliteit komen binnenkort beschikbaar via open access. Bibliotheken tonen op deze wijze aan dat zij de kostprijs van wetenschappelijke boeken kunnen verlagen door hun acquisitiebudgetten om te zetten in een publicatiemodel waarin kosten worden gedeeld. Leiden University Press participeert sinds 2016 ook in Knowledge Unlatched met de volgende boeken:

• The Journal of Three Months' Walk in Persia by John Compton Pyne (1884), Russell Harris (ed), Marjan Afsharian (ed)
  • Father of Persian Verse: Rudaki and his Poetry by Sassan  Tabatabai
  • Local Portraiture: Through the Lens of the 19th Century Iranian Photographers by Carmen  Pérez González
  • One Word - Yak Kaleme: 19th-Century Persian Treatise introducing Western Codified Law, Asghar Seyed-Gohrab (ed)
  • The Story of Barzu: As Told by Two Storytellers from Boysun, Uzbekistan, Ravshan Rahmoni (ed), Gabrielle van den Berg (ed)

Boektitels
De boektitels van alle uitgeverijen zijn terug te vinden op: Knowledge Unlatched KU Select 2016. Zodra de nieuwe boeken gepubliceerd worden komen ze beschikbaar via de catalogus van de UBL.