Nieuwe website bibliotheken

De Universitaire Bibliotheken Leiden heeft een nieuwe website met nieuwe zoekfunctionaliteit

Voor de vernieuwing zijn tegelijkertijd techniek, inhoud en vormgeving aangepakt. De nieuwe website is vraaggestuurd en daardoor veel toegankelijker voor bezoekers. Door de nieuwe vormgeving van de website is er meer ruimte voor beeld en is de website geschikt voor alle schermformaten. De inhoud is geactualiseerd en op elke pagina is ruimte voor gerelateerde informatie. Jaarlijks bezoeken ruim 400.000 unieke bezoekers de website van de Universitaire Bibliotheken Leiden.

Het nieuwe zoeken en de bentobox.
Op de nieuwe website kunt u direct in de zoekbalk uw zoekvraag invoeren. U zoekt dan in de Catalogus én op de bibliotheekwebsite. Op de resultatenpagina krijgt u alle resultaten uitgeserveerd in een zogenaamde bentobox, vernoemd naar het Japanse lunchboxje.  U ziet een aantal boxen, waarin de zoekresultaten zijn uitgesplitst. Klikt u door op deze resultaten, dan komt u direct in de Catalogus op het gewenste item. Prefereert u de traditionele lay out, dan vindt u onderaan de homepage een link die direct naar de Catalogus leidt.