Reproductie van materiaal uit de bijzondere collecties

Het online formulier kunt u vinden op het tabblad Special Collections in onze Catalogus, maar ook bij de objectbeschrijvingen van stukken uit de bijzondere collecties in de catalogus zelf.

Via het formulier is het eenvoudig een reproductie te bestellen van materiaal uit de bijzondere collecties. U kunt digitale images bestellen in PDF- of TIFF-formaat. Blijkt het maken van een digitale reproductie niet mogelijk, dan neemt een medewerker contact op om alternatieven te bespreken.

Online bestelformulier reproducties bijzondere collecties

Reproductierecht

Toestemming voor gebruik van een reproductie in een publicatie kunt u aanvragen door een e-mail te sturen.
Als u van plan bent om een stuk uit onze collectie te publiceren, dan is van belang:

• om een bronvermelding op te nemen in de publicatie: Universiteitsbibliotheek Leiden [signatuur].
  • een presentexemplaar aan de universiteitsbibliotheek te sturen.

Onder de auteurswet vallen werken van letterkunde, wetenschap en kunst tot 70 jaar na het overlijden van de maker. Voor publicatie moet u in dat geval contact opnemen met de rechthebbenden. De UBL is daarvoor niet aansprakelijk.

Voor meer informatie zie de pagina Reproducties.

Voor andere vragen: