Bibliotheek Menno ter Braak beschikbaar

De Universitaire Bibliotheken Leiden heeft, met dank aan o.a. de Opleiding Geschiedenis en het publiek, de bibliotheek van Nederlands belangrijkste criticus Menno ter Braak kunnen verwerven.

19.000 euro aan boeken geadopteerd

Universitaire Bibliotheken Leiden en de Opleiding Geschiedenis betaalden al een groot deel van het aankoopbedrag, maar kwamen 19.000 euro tekort. Om aan dit bedrag te komen is hulp ingeschakeld van het publiek. Particulieren, stichtingen en verenigingen uit Nederland en Vlaanderen hebben aan de oproep gehoor gegeven en een financiële bijdrage geleverd door een boek te adopteren uit Menno’s bibliotheek.

Bibliotheek van Menno ter Braak

De bibliotheek van Menno ter Braak bestaat uit boeken over Nederlandstalige letterkunde en geschiedenis, Duitstalige letterkunde, politiek, geschiedenis, cultuurgeschiedenis en meer. Bijzonder zijn vooral de boeken met persoonlijke aantekeningen, opdrachten of vanwege de bijzondere uitvoering.

Twintig boeken uitgelicht

De webtentoonstelling Twintig boeken uit de bibliotheek van Menno ter Braak laat de keuze zien van zo’n twintig begunstigers met hun motivatie erbij. Deze tentoonstelling geeft een mooi beeld van de gehele collectie van Menno ter Braak, die nu ter inzage beschikbaar is in de Leeszaal Bijzondere Collecties.