Kijk! Mijn familie

Onze conservator toont historische familiefotografie als dagvoorzitter van het symposium 'Kijk! Mijn familie' in het kader van Fotoweek 2013. Andere sprekers zijn onderzoekers en fotografen als Erwin Olaf en Brigitte Lardinois.

Van 20 t/m 29 september 2013 vindt voor de eerste de nationale Fotoweek plaats. Deze is in het leven geroepen naar analogie van de Boekenweek, die al sinds 1935 bestaat.

Conservator fotografie Maartje van den Heuvel van de Bijzondere Collecties van Universiteit Leiden presenteert samen met Scherptediepte (netwerk van onderzoekers op het gebied van fotografie/mediacultuur in de Lage Landen), het Nederlands Fotogenootschap (netwerk van publieke Nederlandse fotocollecties) en het Stadsarchief Amsterdam een symposium over het centrale Fotoweek-thema 'Kijk! Mijn familie'. Onderzoekers en fotografen uit binnen- en buitenland zoals Erwin Olaf (fotograaf) en Brigitte Lardinois (University of the Arts, Londen) spreken in dit kader over aspecten van portret- en familiefotografie.

Van den Heuvel is dagvoorzitter van het symposium, maar toont tevens historische familiefotografie uit de Bijzondere Collecties van de Universitaire Bibliotheken Leiden.

Locatie: Paradiso, Weteringschans 6-8, Amsterdam
Tijdstip: Donderdag 26 september 13.30u – 17.00u (deuren open 13.00u)
Taal: Nederlands
Toegang: 15 euro (leden Scherptediepte/Nederlands Fotogenootschap gratis)