Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek

Werkzaamheden voor loopbrug tussen UB en Cluster Zuid

30 augustus 2023

Tussen de Universiteitsbibliotheek en het gebouw Cluster Zuid wordt in de periode vanaf 7 september 2023 een loopbrug gebouwd. Deze werkzaamheden zouden geluidsoverlast kunnen veroorzaken.

De loopbrug wordt gerealiseerd op etage 1 en zorgt voor een snelle -en droge- verbinding tussen beide gebouwen. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Er worden momenteel steigers tussen beide panden opgebouwd en in de Universiteitsbibliotheek worden op etage 1 in de aangrenzende studiezalen 1 en 2 stofschotten geplaatst. Aansluitend worden in november de ruiten van de aangrenzende delen van de studiezalen vervangen. De werkzaamheden voor de loopbrug en het vervangen van de ruiten zullen enige geluidsoverlast met zich meebrengen. De doorgang vanuit de Universiteitsbibliotheek zal pas aan het einde van de verbouwing van Cluster Zuid worden gerealiseerd. Tot die tijd is de loopbrug nog ontoegankelijk.

De werkzaamheden aan de loopbrug vinden helaas deels plaats in de tentamenperiode, die van 9 tot en met 29 oktober duurt. Studenten kunnen voor alternatieve studieplekken gebruik maken van de S-UB op etage -1 in de Universiteitsbibliotheek.

Visualisatie doorgang UB richting Cluster Zuid
Deze website maakt gebruik van cookies.