Bibliotheek, Facilitair

Sloopwerkzaamheden naast de UB

1 juli 2022

Op woensdag 6 juli 2022 beginnen de laatste sloopwerkzaamheden aan Cluster Zuid van de te ontwikkelen Humanities Campus. In de loop van de dag wordt gestart met de sloop van het grootste gebouw van de Van Wijkplaats, vlak naast de Universiteitsbibliotheek (UB). Deze werkzaamheden zouden enige geluidsoverlast in de bibliotheek kunnen geven. De verwachting is dat de grote sloopwerkzaamheden op 30 juli 2022 gereed zullen zijn.

Studeren in de UB

In de studieruimtes in het midden- en noordelijke gebied van de UB - de studiezaalingangen 4 - 8 en de ruimtes op de begane grond - zal naar verwachting het minste te horen zijn van de bouwgeluiden.

Bij de receptie van de UB zijn gratis oordopjes beschikbaar. Neem bij ernstige geluidsoverlast contact met ons op via 'Stel een vraag'.

Fietsparkeren

In verband met de werkzaamheden voor de Humanities Campus is een deel van de fietsenrekken rond de UB verwijderd. Fietsers kunnen gebruikmaken van de stalling tussen de UB en de Matthias de Vrieshof en van de inpandige fietsenstallingen in Lipsius en Reuvens.

De fietsenstalling aan de voorkant van de UB wordt weer ingericht zodra dit mogelijk is. Aan de zijde van de Van Eyckhof zijn de fietsplekken voor langere tijd niet beschikbaar.