Bibliotheek, Onderwijs

Coronamaatregelen vanaf 15 november

15 november 2021

Op 12 november 2021 heeft de overheid nieuwe corona-maatregelen aangekondigd. Daarom gelden in bibliotheken van de UBL vanaf maandag 15 november de volgende nieuwe maatregelen.

We vragen alle bibliotheekbezoekers om zich aan de maatregelen te houden en zoveel mogelijk rekening te houden met anderen. Wees solidair en toon begrip voor elkaar.

• Er geldt opnieuw een maximum van 75 personen in een ruimte. Daarom moeten studieplekken in de bibliotheek weer worden gereserveerd. Alleen studenten van de Universiteit Leiden kunnen een studieplek reserveren. Kijk voor meer informatie op de studieplekken-pagina of reserveer hier een studieplek.
  • Voor bezoekers voor wie geen toegangsrestrictie geldt, onder meer medewerkers en alumni van de Universiteit Leiden, zijn in de bibliotheken enkele werkplekken zonder reservering beschikbaar.
  • Het gebruik van een mondkapje in de bibliotheken is verplicht. Zittend op de studieplek hoeft het mondkapje niet gedragen te worden.
  • Doe altijd de coronacheck voor een bezoek aan de universiteit. Beantwoord de vijf vragen en blijf thuis als de check dat aangeeft. Heeft u verkoudheids- en/of andere op corona gelijkende klachten en test u negatief? Houd rekening met uw omgeving en blijf thuis tot de ergste klachten voorbij zijn.