Bibliotheek, Onderzoek

Maximaal aantal open access artikelen bij Springer bijna bereikt

1 september 2021

De open access-overeenkomst die namens de Nederlandse universiteiten met uitgeverij Springer is gesloten, is van toepassing op maximaal 2.080 artikelen per jaar. Het gebruik van open access bij Springer is ieder jaar zo succesvol dat het maximum vóór het einde van het jaar wordt bereikt. Ook in 2021 is dat het geval.

Wanneer het maximum daadwerkelijk bereikt is, zal Springer artikelen die in het resterende deel van 2021 worden geaccepteerd niet langer zonder kosten open access publiceren. Houd onze communicatie hierover dus in de gaten, als u nog verwacht dat Springer dit jaar een artikel van u zal accepteren.

Wij adviseren auteurs die tussen nu en 31 december 2021 nog een artikel bij Springer willen indienen, om eerst contact op te nemen met de bibliotheek via openaccess@library.leiden.nl. We kunnen dan overleggen wat de alternatieve mogelijkheden zijn om het artikel open access te publiceren.

De huidige overeenkomst loopt tot 31 december 2021 en er wordt gewerkt aan verlenging. Via onze website en Twitter account zullen wij u up-to-date houden over een eventuele verlenging.

Vragen? Neem contact op met openaccess@library.leidenuniv.nl.