Uitleenbeleid Universitaire Bibliotheken Leiden per 1 september 2021

29 september 2021

Per 1 september geldt bij de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL), de bibliotheek van het African Studies Centre Leiden en de Walaeus Bibliotheek een op enkele punten aangepast uitleenbeleid.

• De uitleentermijn is 3 weken
  • Tijdens de voor u geldende maximale uitleenperiode zullen uw leningen automatisch voor u worden verlengd, in termijnen van 3 weken
  • Van boeken die zijn gereserveerd door iemand anders kan de uitleentermijn niet worden verlengd
  • Voor gereserveerde boeken geldt een strenge boeteregeling, startend op de dag na het verlopen van de uitleendatum
  • Voor geleende items die niet zijn gereserveerd geldt geen boeteregeling

Uitgebreide informatie vindt u op onze webpagina's over boeken lenen.

Voor vragen over uw uitleningen kunt u contact met ons opnemen via een reply op een van onze e-mails, dan hebben wij direct alle benodigde gegevens bij de hand. U kunt uw vraag ook stellen via Stel een vraag.

Huidige boetes

In verband met de wijzigingen in het uitleenbeleid op 1 september 2021, zijn alle momenteel uitstaande boetebedragen kwijtgescholden. Dit geldt niet voor bedragen die verbonden zijn aan vervangingskosten- en incassoprocedures.