Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek, Onderzoek

Nieuwe en vernieuwde deals om open access te publiceren: check de Journal Browser

19 maart 2021

De Journal Browser biedt de beste mogelijkheden om te kijken welke tijdschriften van goede kwaliteit zijn én aan Leidse onderzoekers de mogelijkheid bieden om zonder kosten open access te publiceren.

In 2021 zijn de contracten van verscheidene uitgevers met afspraken over open access publiceren vernieuwd; enkele andere zullen spoedig volgen. De nieuwe deals omvatten een aantal grote uitgevers zoals Taylor&Francis, CUP, OUP, Lippincott. VSNU, SURF en de universiteitsbibliotheken streven ernaar om met deze vernieuwde overeenkomsten een overgang te maken naar een duurzaam model om open access te publiceren.

In de Journal Browser kunnen ‘submitting authors’ van de Universiteit Leiden inclusief LUMC door een uitgebreide lijst met tijdschriften bladeren waarin zij kunnen zien wat deze nieuwe contracten hen kunnen bieden. De Journal Browser bevat de volledige tijdschriftenlijst uit Scopus, niet alleen tijdschriften met een open access overeenkomst voor Leidse auteurs. De Journal Browser bevat geen rooftijdschriften of 'predatory journals'.

Blader door de Journal Browser voor de mogelijkheden per tijdschrift om Open Access te publiceren. Wilt u alleen tijdschriften zien, waarvoor u niet hoeft te betalen, gebruik dan het filter in het linkermenu van de Journal Browser.

Het Open Access team van het Centre for Digital Scholarship staat klaar om uw vragen over open access publiceren of de Journal Browser te beantwoorden via: openaccess@library.leidenuniv.nl

In de screenshots hieronder geven we met behulp van een blauw pijltje aan hoe u de benodigde informatie kunt vinden in de Journal Browser.

Gebruik het filter in het linkermenu om te filteren op tijdschriften die geen APC in rekening brengen.

Klik op het tijdschrift om op de individuele tijdschriftpagina te controleren of er een overeenkomst voor een korting is afgesloten.  

Deze website maakt gebruik van cookies.