Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek, Onderzoek

Psychological Experiments Online

28 december 2020

Psychological Experiments Online is een multimedia online naslagwerk dat een overzicht biedt van de belangrijkste psychologische experimenten van de 20ste en 21ste eeuw. De collectie koppelt 65 uur audio- en video-opnames van de originele experimenten (als die nog bestaan) aan aantekeningen van proefpersonen, tijdschriftartikelen, boeken, veldwerknotities, brieven van experimentleiders, video’s van recente replicaties en modificaties van de originele experimenten.

De database heeft uitgebreide mogelijkheden voor zoeken en browsen (op experimenten, psychologen, concepten die worden bediscussieerd, onderwerpen, activiteiten voor in de les, uitgevers, archiefcollecties).

Deze website maakt gebruik van cookies.