Bibliotheek, Onderzoek

Maximum aantal open access artikelen Oxford University Press is bereikt

4 december 2020

De open access-overeenkomst die namens Nederlandse universiteiten met uitgeverij Oxford University Press (OUP) is gesloten, is van toepassing op maximaal 760 artikelen per jaar. Het gebruik van open access bij OUP was dit jaar erg succesvol. Daardoor is het maximumaantal van 760 artikelen nu bereikt.

Geaccepteerde artikelen van corresponderende auteurs van de Universiteit Leiden kunnen niet langer zonder kosten in open access worden gepubliceerd. De huidige overeenkomst loopt tot 31 december 2020 en er wordt gewerkt aan verlenging. Houd de communicatie hierover dus in de gaten.

Auteurs die kiezen voor open access als de overeenkomst nog niet is verlengd, moeten de rekening zelf betalen. Er is geen centraal fonds om de kosten te dekken en de kosten vallen niet binnen het bibliotheekbudget dat voor de landelijke overeenkomsten wordt benut.

Bij vragen of in geval van twijfel kunt u altijd contact opnemen met het Open Access Team van de bibliotheek via openaccess@library.leidenuniv.nl. We kunnen eveneens overleggen wat de alternatieve mogelijkheden zijn om het artikel open access te publiceren.

Vragen? Neem contact op met openaccess@library.leidenuniv.nl.