Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek, Onderzoek

Ethnographic Sound Archives Online

28 december 2020

Ethnographic Sound Archives Online biedt toegang tot nog niet eerder gepubliceerde historische geluidsopnamen en bijbehorend etnografisch veldmateriaal (aantekeningen en foto’s). Hiermee opent de database nieuwe mogelijkheden voor de studie van muziek in haar culturele context. De collectie bevat circa 2000 uur aan geluidsopnamen van veldexpedities van over de hele wereld. De opnamen zijn gemaakt in de jaren 1960 tot en met 1980; de beginperiode van etnomusicologie als officiële wetenschap.

De database biedt zeer uitgebreide mogelijkheden om te zoeken en te browsen (op etnische groep, onderwerp, etnograaf, archiefcollectie, materiaalsoort, opnamedatum).

Deze website maakt gebruik van cookies.