Bibliotheek, Onderwijs

LU-Card verplicht bij bibliotheekbezoek

6 november 2020

Met ingang van 16 november worden de toegangspoortjes in de UB weer in gebruik genomen. Deze nieuwe poortjes moeten door bezoekers zowel bij het naar binnengaan als bij het naar buitengaan met een geactiveerde LU-Card worden geopend.

Verder worden de controles op het reserveringssysteem voor studieplekken verbeterd. Ook dat doen we door middel van de LU-Card. De reservering wordt automatisch gekoppeld aan de LU-Card, waarna bezoekers bij het betreden van de UB de LU-Card bij een controle-zuil aan dienen te bieden.

• Groen licht: de reservering is in orde;
  • Rood licht: meld u bij de receptie, dan kan er bekeken worden wat er aan de hand is.

We gaan deze controles ook gebruiken om het no-show probleem op te lossen: studenten die wél reserveren maar niet komen studeren. Studenten die hun reservering niet annuleren wanneer zij geen gebruik gaan maken van de studieplek, krijgen eerst een waarschuwing; bij een volgende no-show van dezelfde persoon kan een tijdelijke blokkering van de reserveringsmogelijkheden volgen. We hopen hiermee alle studieplekken optimaal en zo eerlijk mogelijk beschikbaar te stellen aan de studenten van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over de LU-Card en het activeren van de LU-Card.