Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek, Onderwijs

Geactiveerde LU-Card verplicht bij bibliotheekbezoek

4 december 2020

De toegangspoortjes in de UB zijn onlangs weer in gebruik genomen. Bij de Bibliotheek Rechten zullen de poortjes per 7 december weer in werking gesteld worden. De poortjes moeten zowel bij het naar binnengaan als bij het naar buitengaan met een geactiveerde LU-Card worden geopend.

Studieplekken

Ook de controles op het reserveringssysteem voor studieplekken voor studenten van de Universiteit Leiden doen we door middel van de LU-Card. De reservering wordt automatisch gekoppeld aan de LU-Card, die in de bibliotheek moet worden gescand bij een controlezuil. Bij de UB is dit systeem al actief, bij de Bibliotheek Rechten en de Bibliotheek Sociale Wetenschappen gebeurt dit binnenkort.

  • Groen licht: de reservering is in orde;
  • Rood licht: meld u bij de receptie, dan kan er bekeken worden wat er aan de hand is.

We onderzoeken momenteel hoe we deze controles ook kunnen gebruiken om het no-show probleem op te lossen: studenten die wél reserveren maar niet komen studeren. We hopen hiermee alle studieplekken optimaal en zo eerlijk mogelijk beschikbaar te stellen aan de studenten van de Universiteit Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.