Bibliotheek

Vanaf 15 oktober mondkapje verplicht in gebouwen van de Universiteit Leiden; ook in de bibliotheek

15 oktober 2020

Vanaf 15 oktober is het dragen van een mondkapje verplicht voor iedereen die zich in gebouwen van de Universiteit Leiden bevindt. Deze regel geldt ook voor bibliotheeklocaties van de UBL. Concreet betekent dit voor gebruikers van de UBL het volgende:

• Deze verplichting geldt voor alle bezoekers en medewerkers van de UBL.
  • Bij binnenkomst en verlaten van de gebouwen, en bij alle verplaatsingen binnen, draag je een mondkapje, dus ook als je koffie gaat halen of het toilet bezoekt.
  • Wanneer je als student op een gereserveerde studieplek zit hoef je geen mondkapje te dragen.
  • De caf├ęs in universitaire gebouwen zijn enkel voor het afhalen van eten en drinken geopend.

Kijk voor de regels voor de gehele Universiteit Leiden op de universitaire website.

We begrijpen het ongemak dat het dragen van een mondkapje met zich mee kan brengen. Maar we zijn vooral verheugd dat de aanscherping van de maatregelen geen verdere gevolgen heeft voor het onderwijs van de universiteit of dienstverlening van de UBL.

De mondkapjesplicht binnen onze gebouwen is toegevoegd aan de universitaire huisregels, en daarmee niet vrijblijvend. Deze verplichting is in lijn met de maatregelen die het kabinet op 13 oktober aankondigden, en loopt vast vooruit op de wettelijke mondkapjesplicht voor publieke binnenruimten die het kabinet binnenkort zal invoeren.