Proefperiode voor Psychological Experiments Online

2 november 2020

Tot 26 november (gedurende een maand) geeft de bibliotheek toegang tot Psychological Experiments Online (Alexander Street Press / Proquest).

Psychological Experiments Online is een multimedia online naslagwerk dat een overzicht biedt van de belangrijkste psychologische experimenten van de 20ste en 21ste eeuw. De collectie koppelt 65 uur audio- en video-opnames van de originele experimenten (als die nog bestaan) aan aantekeningen van proefpersonen, tijdschriftartikelen, boeken, veldwerknotities, brieven van experimentleiders, video‚Äôs van recente replicaties en modificaties van de originele experimenten.

De database heeft uitgebreide mogelijkheden voor zoeken en browsen (op experimenten, psychologen, concepten die worden bediscussieerd, onderwerpen, activiteiten voor in de les, uitgevers, archiefcollecties).

De bibliotheek hoort graag hoe studenten en medewerkers over Psychological Experiments Online denken. Opmerkingen en vragen kunnen worden gestuurd aan vakreferent Marijke van Kester.