Bibliotheek, Onderzoek

Janna Leguijt aangesteld als Hoofd Diensten Bijzondere Collecties

29 oktober 2020

Met ingang van 1 november aanstaande zal Janna Leguijt aantreden als het nieuwe Hoofd van de afdeling Diensten Bijzondere Collecties bij de UBL. Janna is in de afgelopen jaren werkzaam geweest als docent-onderzoeker Archivistiek bij de Hogeschool van Amsterdam. Daarvoor is ze geruime tijd werkzaam geweest bij het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven als Hoofd van de afdeling Cultuurhistorie. Janna brengt veel kennis en ervaring mee op het gebied van product- en dienstenontwikkeling met collecties op het snijvlak van archieven, erfgoedbibliotheken en musea. Janna volgt Matthijs Holwerda op, die Hoofd Collecties is geworden bij de Universiteitsbibliotheek van de Erasmus Universiteit.

De afdeling Diensten Bijzondere Collecties draagt zorg voor de ontsluiting, restauratie en digitalisering van de Bijzondere Collecties van de UBL en beheert de Leeszaal Bijzondere Collecties.