Tijdelijk toegang tot Gale Primary Sources (18e-20e eeuw)

7 mei 2020

Tot 1 juli 2020 biedt Gale/Cengage gebruikers van de Universiteit Leiden onbeperkte toegang tot hun platform Primary Sources. Op dit platform staan historische 18e, 19e en 20e eeuwse krantencollecties (uit Groot-Brittanniƫ en de VS) en andere primaire bronnen (b.v. Amerikaanse overheidsdocumenten en archieven uit en over China). Het biedt een schat aan informatie voor onderzoekers die zich bezighouden met de vroegmoderne en contemporaine geschiedenis.

Gebruikers kunnen data gelijktijdig doorzoeken en documenten downloaden voor eigen gebruik. Om ruwe data uit de verschillende collecties te analyseren en te exporteren is het mogelijk Gale Digital Scholar Lab uit te proberen, een digitale onderzoeksomgeving met diverse tools voor data-analyse.

Feedback

De bibliotheek hoort graag de ervaringen van gebruikers met deze collecties en het platform. Opmerkingen/suggesties kunnen worden gestuurd aan de vakreferenten Patrick Gouw (p.gouw@library.leidenuniv.nl) en/of Tijmen Baarda (t.c.baarda@library.leidenuniv.nl).

Ga naar Gale Primary Sources