Bibliotheek, Onderzoek

Proefabonnement op Foreign Office Files for South East Asia, 1963-1980

19 mei 2020

Tot 15 juli 2020 biedt de Universiteitsbibliotheek Leiden toegang tot de digitale collectie Foreign Office Files for South East Asia, 1963-1980

Verken de geschiedenis van Zuidoost-Azië in officiële overheidsdocumenten uit de National Archives, UK. Leer meer over de onafhankelijkheid van Maleisië en de reacties daarop vanuit de omringende landen.

Deze digitale collectie biedt inzicht in de belangrijkste veranderingen die zich in Zuidoost-Azië voltrokken in de periode 1963-1980. De bronnen betreffen de Cobbold Commission, de Malayan Emergency, de spanningen tussen Indonesië en Maleisië, en de toenemende vijandigheid naar aanleiding van de groei van de communistische beweging in de regio.

Het materiaal belicht de uitdagingen waar politieke leiders in deze periode mee werden geconfronteerd, waaronder guerrilla-activiteiten, couppogingen en financiële crises. Tegelijkertijd voltrok zich de industrialisatie en werden politieke samenwerkingsverbanden gecreëerd waardoor een modern Zuidoost-Azië vorm kreeg.

Meer informatie over Foreign Office Files for South East Asia kunt u vinden op de website van de uitgever: https://www.amdigital.co.uk/primary-sources/foreign-office-files-for-southeast-asia-1963-1980.

Toegang

U kunt de digitale collectie raadplegen via de catalogus van de Universiteitsbibliotheek > tab Zoek databases > Foreign Office Files for South East Asia, 1963-1980

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden hebben ook buiten het universiteitsnetwerk toegang tot de collectie met de ULCN aanmeldgegevens.