Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek, Onderzoek

ORCID iD wordt voortaan getoond op profielpagina

30 april 2020

Heeft u een ORCID iD? Dan wordt dat vanaf nu vanaf nu automatisch getoond op uw profielpagina op de universitaire website. Met een ORCID iD verbindt u uw naam aan al uw wetenschappelijke resultaten en is het eenvoudiger om correcte en duidelijke overzichten te maken van uw wetenschappelijke publicaties. 

Wat is ORCID?

Een ORCID iD is een unieke code waarmee u als wetenschapper op een betrouwbare en consistente wijze kunt worden geïdentificeerd, vergelijkbaar met het burgerservicenummer in een paspoort.

ORCID is een internationale non-profit organisatie die zich richt op het beter verbinden en vindbaar maken van onderzoekers en hun werk. Dit gebeurt op basis van een ORCID identifier (ORCID iD).

Wanneer u bij het indienen van een nieuwe publicatie uw ORCID iD opgeeft, kan uw werk altijd correct aan u worden gelinkt. Naast artikelen kan de ORCID iD ook worden gekoppeld aan andere resultaten, zoals datasets, onderwijsmateriaal, presentaties en posters.

ORCID iD niet correct?

Verschijnt uw ORCID iD niet of niet correct op uw profielpagina? U kunt dit zelf instellen:

  • Ga naar LUCRIS 
  • Open My Settings (rechtsboven) > ORCID Settings
  • Voer uw ORCID iD in of pas uw ORCID iD aan 

Raadpleeg de handleiding of de video tutorial voor meer informatie. 

Nog geen ORCID iD?

Ga naar orcid.org/register. Vul uw naam en email in en kies een wachtwoord. Koppel daarna uw ORCID iD aan LUCRIS: log in in LUCRIS en voeg in uw research profile onder het kopje Research Identifiers uw ORCID iD toe. Het ORCID iD verschijnt nu automatisch op uw profielpagina op de universitaire website. 

Maak een ORCID iD aan

Hulp en meer informatie

De Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) bieden ondersteuning bij het aanmaken van het ORCID iD en bij het koppelen hiervan aan LUCRIS. Op de website van de UBL vindt u meer informatie over ORCID.

Deze website maakt gebruik van cookies.