Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek

CUP herstelt de vrije toegang tot studieboeken

27 maart 2020

Een html-versie van alle studieboeken uit de Cambridge Core-collectie is tot 31 mei gratis toegankelijk voor docenten en studenten van de Universiteit Leiden.
Aan het begin van de coronacrisis besloot Cambridge University Press (CUP) iedereen gratis toegang te geven tot meer dan 700 boeken uit de Core Collection. Helaas viel de website meteen uit vanwege de enorme vraag naar deze boeken.
Vanaf 27 maart staan de boeken weer online, maar de toegang is beperkt tot gebruikers van bestaande abonnees zoals de Universiteit Leiden.
The Core Collection bevat studieboeken in de meeste disciplines, van klassieke studies tot sociologie, levenswetenschappen en geneeskunde. We weten dat gedrukte exemplaren van studieboeken uit de Cambridge Core Collection al door veel docenten van de Universiteit Leiden worden gebruikt. Daarom hebben we aan CUP om toegang gevraagd - en gekregen tot en met 31 mei.
 

Bekijk ook onze lijst met (Meer) digitale bronnen tijdens de coronacrisis.

Deze website maakt gebruik van cookies.