Bibliotheek, Onderzoek

Proefabonnement op het archief van al-Ahrām

20 februari 2020

Tot 10 april 2020 hebben studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden toegang tot het volledige digitale archief van de Egyptische krant الأهرام al-Ahrām. Het archief loopt vanaf de oprichting in 1875 tot en met 2014 en wordt jaarlijks aangevuld. Het proefabonnement is bedoeld om te onderzoeken of deze bron nuttig is voor onderwijs en onderzoek in Leiden.

al-Ahrām is de bekendste krant van Egypte en een van de belangrijkste kranten uit het Midden-Oosten, waardoor het ook voor onderzoek naar de geschiedenis van het Midden-Oosten in het algemeen kan worden gebruikt. Voor alle jaren is de volledige tekst doorzoekbaar dankzij automatische tekstherkenning.

Toegang

Raadpleeg het archief via de catalogus van de bibliotheek > knop Find Databases > al-Ahram – (TRIAL)