Bibliotheek, Onderzoek

Volledig archief Egyptische krant al-Ahrām nu beschikbaar

5 augustus 2020

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden hebben vanaf nu permanent toegang tot het volledige archief van de belangrijke Egyptische krant al-Ahrām  الأهرام (vanaf 1876). Dit archief is van enorme waarde voor historisch, literair en taalkundig onderzoek over Egypte en de gehele Arabische wereld.

Al-Ahrām is de bekendste krant van Egypte en een van de belangrijkste kranten in de Arabische wereld. Het archief is beschikbaar gesteld door East View Information Services en is beschikbaar via de catalogus van Universitaire Bibliotheken Leiden. Na een succesvolle trial is het bestand aangekocht. Gebruikers kunnen het archief inzien en doorzoeken dankzij automatische tekstherkenning (OCR).

Toegang

Al-Ahrām is te vinden via Find Databases of via de catalogus.

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden kunnen met gebruik van hun ULCN-inloggegevens dit bestand ook vanaf een apparaat buiten de campus raadplegen.