Bibliotheek, Onderzoek

Datamanagement video en diensten CDS

31 oktober 2019

Verantwoord databeheer is belangrijk voor de kwaliteit en reproduceerbaarheid van onderzoek. Datamanagement is kort samengevat het organiseren, opslaan, onderhouden, beschikbaar maken en archiveren van onderzoeksdata.

De rol van data in onderzoek varieert sterk per vakgebied, maar uiteindelijk zijn er meer overeenkomsten dan verschillen. De issues die in deze video aan bod komen, zijn dan ook niet beperkt tot één specifieke discipline.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Onderzoek doen is één, maar hoe verwerk je de data en hoe sla je deze data op?

Maartje van der Woude (hoogleraar Rechtssociologie) en Sander Nieuwenhuis (hoogleraar Cognitieve Neurowetenschap van Besluitvorming) vertellen over hun ervaringen met datamanagement en waarom een goed datamanagementplan van belang is voor hun onderzoek.

Het Centre for Digital Scholarship biedt hulp

Het CDS ondersteunt verantwoord datamanagement met beleid en voorlichting, training en workshops, praktische hulp en advies voor alle onderzoekers van de Universiteit Leiden.

Via het emailadres cds@library.leidenuniv.nl staat het datamanagementteam van het CDS voor hen klaar.