Bibliotheek, Onderzoek

Boeken, tijdschriften en proefschriften uit de Arabische wereld: nu toegang tot de volledige collectie van Al Manhal

29 april 2021

Sinds april 2021 biedt Universitaire Bibliotheken Leiden toegang tot de volledige collectie van Al Manhal. Daarmee komt een groot aantal boeken, tijdschriften en proefschriften uit de Arabische wereld digitaal beschikbaar voor alle studenten en medewerkers van de universiteit. Al Manhal bevat zowel bronnen in het Engels als in het Arabisch en omvat de alfa-, b├Ęta- en gammawetenschappen. De bibliotheek bood al toegang tot de tijdschriften van Al Manhal, maar het aanbod is nu uitgebreid met boeken, rapporten en proefschriften.

De boeken en artikelen uit tijdschriften zijn rechtstreeks te vinden in de catalogus. Voor werken in het Arabisch moet hiervoor Arabisch schrift worden gebruikt. Zoeken en browsen is ook mogelijk binnen het platform van Al Manhal: ga hiervoor naar de catalogus > Find Databases > AlManhal.