Bibliotheek, Onderzoek

Nieuwe database in de bibliotheek: Al Manhal

16 september 2019

Toegang tot duizenden Arabische boeken en tijdschriften via Al Manhal

Universitaire Bibliotheken Leiden biedt sinds september 2019 toegang tot Arabische boeken en tijdschriften via Al Manhal, het grootste elektronische platform voor boeken, tijdschriften en ander materiaal uit de Arabische wereld. Dankzij dit abonnement is de bibliotheekcollectie uitgebreid met duizenden recente Arabische boeken en tijdschriften.

Het abonnement loopt tot eind april 2020. Na deze periode wordt het gebruik en het aanbod van de collectie geƫvalueerd. Feedback is welkom bij de vakreferent: t.c.baarda@library.leidenuniv.nl.

De boeken en artikelen uit tijdschriften zijn rechtstreeks te vinden in de catalogus door te zoeken op titels in Arabisch schrift. Zoeken en browsen is ook mogelijk binnen het platform van Al Manhal: ga hiervoor naar de catalogus > Find Databases > AlManhal.