Bibliotheek, Onderzoek

Nieuw in de bibliotheek: Hoge en lage literatuur uit 19de-eeuws Engeland

13 juni 2019

Sinds begin dit jaar heeft Universiteit Leiden toegang tot een primaire bronnencollectie genaamd British Theatre, Music and Literature: High and Popular culture.

Het maakt deel uit van de Nineteenth Century Collections Online (NCCO), digitale bronnencollecties uit de lange negentiende eeuw met daarin allerlei boeken, kranten, periodieken en dagboeken en persoonlijke brieven.

British Theatre, Music and Literature: High and Popular Culture is hier een deelcollectie van en bevat een breed scala aan primaire bronnen over de letteren in Victoriaans Engeland: van aanplakbiljetten en scripts tot aan opera’s en bladmuziek verzameld door de British Library. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in volkscultuur biedt de collectie ook belangrijke straatliteratuur en zogenaamde penny dreadfuls.

Beschikbaarheid

De NCCO deelcollectie is te vinden via: Catalogus > tabblad Find Databases > Nineteenth Century collectione online – high and popular culture – British theatre, music and literature.

Studenten en medewerkers aan de Universiteit Leiden kunnen met gebruik van hun ULCN inloggegevens dit bestand ook vanaf een computer buiten de campus raadplegen.