Bibliotheek, Onderzoek

Nu beschikbaar in de bibliotheek: IEL Tort Law, IEL Competition Law en Kluwer International Tax Law

29 mei 2019

IEL Tort Law

IEL Tort Law biedt praktische informatie en een waardevol inzicht in zowel nationale als internationale juridische kaders. In de algemene inleiding zal bijzondere aandacht worden besteed aan het doel van het onrechtmatige daad-recht, het onderscheid tussen onrechtmatige daad en criminaliteit en de relatie tussen onrechtmatige daad en contract. Voor elk land zal ook de reikwijdte van de bescherming worden behandeld.

Toegang

Deze database is te vinden via de catalogus > Find Databases > IEL Tort Law.

Studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden hebben ook buiten het universiteitsnetwerk toegang door zich aan te melden met hun ULCN-account.

IEL Competition Law

De International Encyclopaedia on Competition Law is gericht op het verstrekken van een grondige beschrijving van wetten betreffende het mededingingsrecht van meer dan 30 landen. Hieronder vallen onder meer de Amerikaanse federale wetten en de wetgeving van de Europese Unie. Elke monografie bevat een beschrijving van zowel de wezenlijke als de procedurele regels van een bepaalde jurisdictie en geeft een beschrijving van de belangrijkste zaken, tezamen met een essentiƫle bibliografie.

Toegang

Deze database is te vinden via de catalogus > Find Databases > IEL Competition Law.

Kluwer International Tax Law

Kluwer International Tax Law is een online wereldwijde informatiedienst voor internationale belastingrecht-professionals. Deze dienst bestaat uit zes pakketten, die betrekking hebben op verschillende gebieden van fiscaal recht, zoals belastingverdragen, vaste inrichtingen, BTW, internationale winstallocatie en fiscale planning.

Toegang

Deze database is te vinden via de catalogus > Find Databases > Kluwer International Tax Law.