Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek

Gnostiek en vroeg christendom in de Nag Hammadi Bibliography Online (Brill)

14 maart 2019

Voor wie geïnteresseerd is in het vroege christendom is nu Brill’s “Nag Hammadi Bibliography Online” (NHBO) beschikbaar, een database met bibliografische gegevens van monografieën, tijdschriftartikelen, hoofdstukken, bibliografieën, dissertaties en reviews die bijdragen aan de studie van de gnostiek en het vroege christendom. De database is gebaseerd op en een vervolg op D.M. Scholer’s 3-delige Nag Hammadi Bibliography (1948-2006). De NHBO bevat bibliografische data vanaf 2013 en vult tevens het gat dat ontstaan is van 2007-2012, tussen Scholer’s bibliografie en de NHBO. De ca. 13.000 entries in deze “cross-searchable” database beslaan bijna alle publicaties in meer dan 10 talen over de Nag Hammadi geschriften.

Deze website maakt gebruik van cookies.