Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek

Kijk jezelf vierkante ogen op Kanopy

12 februari 2019

Zie meer dan 30.000 documentaires en films!

Kanopy is verreweg de grootste collectie films die de universiteitsbibliotheek ooit heeft aangeboden. Het platform geeft toegang tot prijswinnende documentaires en indiefilms over elk denkbaar onderwerp van distributeurs als Criterion en PBS. Elke maand worden nieuwe titels toegevoegd.

De video's zijn te bekijken zowel binnen de campus als vanuit een andere locatie, op elk apparaat. Links naar filmtitels of collecties kunnen worden toegevoegd aan Blackboard. Vertoningsrechten zijn inclusief en bijna alle films zijn voorzien van onderschriften en transcripties.

Open Kanopy via de Catalogus en klik op 'Sign up' (rechterbovenhoek). Maak een account aan. Gebruik daarbij een e-mailadres van de universiteit (umail of met de extensie .leidenuniv.nl). Druk op de knop 'Sign up'.  Vervolgens krijg je een e-mail toegestuurd met de vraag je e-mailadres te verifiëren. Klik op 'Verify my Email' om de aanvraag te voltooien. Log vervolgens in op Kanopy met je account gegevens. Als je een film hebt geselecteerd wordt je eenmalig gevraagd je bibliotheek te selecteren. Selecteer hier 'Leiden University' en klik op Go. 

Kanopy is ook beschikbaar via een app (voor Android en Apple). Voor toegang via de app: volg de instructies hierboven. Download vervolgens de app en voer je accountgegevens in.  

Deze website maakt gebruik van cookies.