Toegangsrestrictie Universiteitsbibliotheek in de tentamenperiode

4 december 2018

Van 8 december 2018 tot en met 1 februari 2019 hanteert de Universiteitsbibliotheek (UB) weer een aangepast toegangsbeleid in verband met de drukke tentamenperiode. De volgende groepen bezoekers hebben gedurende deze periode géén toegang tot de UB:

• Studenten van andere onderwijsinstellingen
  • Houders van een betaalde bibliotheekpas die de bibliotheek niet specifiek en aantoonbaar voor de collecties bezoeken

Buiten tentamenperiodes zijn alle bezoekers van harte welkom in de UB.

Achtergrond

Het aantal studieplekken binnen de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) is de afgelopen jaren bijna verdubbeld. Tegelijkertijd is ook de belangstelling voor het studeren in de bibliotheken groter dan ooit. Om voldoende studieplekken te waarborgen voor studenten van de Universiteit Leiden hanteert de UBL, in overeenstemming met ons huisreglement, dit aangepaste toegangsbeleid.

Voor de Bibliotheek Rechten geldt de toegangsrestrictie gedurende het gehele academisch jaar 2018-2019.