Maximaal aantal open access artikelen bij Springer bereikt

12 december 2018

De open access-overeenkomst die namens de Nederlandse universiteiten met uitgeverij Springer is gesloten, is van toepassing op maximaal 2.080 artikelen per jaar. Het gebruik van open access bij Springer was dit jaar erg succesvol. Het maximumaantal van 2.080 artikelen is nu bereikt. Dat heeft tot gevolg dat geaccepteerde artikelen van corresponderende auteurs verbonden aan Nederlandse universiteiten en de KNAW tot en met 31 december 2018 niet langer in open access worden gepubliceerd. Artikelen die op of na 1 januari 2019 worden geaccepteerd zullen weer open access worden gepubliceerd zonder kosten voor de auteur.

Wij adviseren auteurs die tussen nu en 31 december 2018 een bericht ontvangen met de mededeling dat het artikel is geaccepteerd, om niet in te loggen in de Springerportal en eerst contact op te nemen met de bibliotheek via openaccess@library.leiden.nl of telefoon 071 527 3573. We zullen dan overleggen wat de alternatieve mogelijkheden zijn om het artikel open access te publiceren.

Vragen? Neem contact op met openaccess@library.leidenuniv.nl.