Toegangsrestricties Universiteitsbibliotheek en Bibliotheek Rechten

5 oktober 2018

Universiteitsbibliotheek

Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) heeft besloten om de toegang tot de UB en tot de Bibliotheek Rechten te beperken.

De volgende groepen bezoekers hebben gedurende tentamenperiodes géén toegang tot de UB:

• Studenten van andere onderwijsinstellingen
  • Houders van een betaalde bibliotheekpas die de bibliotheek niet specifiek en aantoonbaar voor de collecties bezoeken

Buiten tentamenperiodes zijn alle bezoekers van harte welkom in de UB.

Bibliotheek Rechten

Om studenten van de Universiteit Leiden voldoende studieruimte te bieden zal de Bibliotheek Rechten het gehele komende collegejaar (tot en met 5 juli 2019) niet toegankelijk zijn voor studenten van andere onderwijsinstellingen. Dit geldt ook voor houders van een betaalde bibliotheekpas die de bibliotheek niet specifiek en aantoonbaar voor de collecties bezoeken.

Achtergrond

Het aantal studieplekken binnen de Universitaire Bibliotheken Leiden is de afgelopen jaren bijna verdubbeld. Tegelijkertijd is ook de belangstelling voor het studeren in de bibliotheken groter dan ooit. Om voldoende studieplekken te waarborgen voor studenten van de Universiteit Leiden hanteert de UBL, in overeenstemming met ons huisreglement, dit aangepaste toegangsbeleid.