Toegang tot hoge en lage literatuur uit 19de-eeuws Engeland

16 oktober 2018

De Nineteenth Century collections online (NCCO) geven toegang tot bronnencollecties uit de lange negentiende eeuw zoals boeken, kranten, periodieken en dagboeken en persoonlijke brieven.

Er is nu tot 15 november 2018 toegang tot de derde deelcollectie: British Theatre, Music and Literature: High and Popular culture. Deze collectie bevat een breed scala aan primaire bronnen over de letteren in Victoriaans Engeland: van aanplakbiljetten en scripts tot aan opera’s en bladmuziek verzameld door de British Library. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in volkscultuur biedt de collectie ook belangrijke straatliteratuur en zogenaamde penny dreadfuls.

Beschikbaarheid

De NCCO deelcollectie is te vinden via: Catalogus > tabblad Find Databases > Nineteenth Century collectione online – high and popular culture – British theatre, music and literature.

Studenten en medewerkers aan de Universiteit Leiden kunnen met gebruik van hun ULCN inloggegevens dit bestand ook vanaf een computer buiten de campus raadplegen.

Voor vragen of opmerkingen over deze collectie kunt u zich wenden tot Sanne Muurling (s.t.d.muurling@library.leidenuniv.nl).