Bibliotheek

Proefabonnement Archives of Sexuality & Gender: LGBTQ History and Culture Since 1940

25 oktober 2018

LGBTQ History and Culture Since 1940 (Gale Publishing) vormt het grootste digitale archief over de geschiedenis en cultuur van de (Engelstalige) LGBTQ-beweging. Het zwaartepunt van de collectie ligt tussen de jaren ’50 en ’90 en gaat in op sociale, politieke, wettelijke en gezondheidskwesties die LGBTQ-gemeenschappen over de hele wereld hebben beïnvloed, zoals de homorechtenbeweging en de HIV/aids crisis.

Deze digitale collectie bevat een breed scala aan verschillende bronnen, van persoonlijke correspondentie en interviews met belangrijke lhbt’ers, administratie van verschillende organisaties, overheidsdocumentatie, manuscripten, pamfletten en andere soorten primaire bronnen. De database bevat sommige van de eerste periodieken en nieuwsbrieven die vorm hebben gegeven aan de opvattingen over relevante  kwesties voor de LGBTQ-gemeenschap.

Availability

Studenten en medewerkers aan de Universiteit Leiden hebben tot 30 november 2018 toegang tot de database. Buithen het netwerk kan de database geraadpleegd worden door met ULCN gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen.

Voor vragen of opmerkingen over deze collectie kunt u zich wenden tot Sanne Muurling (s.t.d.muurling@library.leidenuniv.nl).