Bibliotheek, Onderzoek

Nieuwe database in de bibliotheek: Oriental Economist

11 september 2018

U heeft nu toegang tot de Oriental Economist

De Oriental Economist was een maandelijks Engels tijdschrift dat in 1934 (Showa 9)  werd gelanceerd ter herdenking van het veertigste jaar van de oprichting van Toyo Keizai. Het digitale archief van de Oriental Economist bestaat uit alle 874 nummers die 51 jaar bestrijken van 1934 tot 1985 en  43.861 pagina's en 25.265 artikelen omvatten. Alle artikelen zijn full-text doorzoekbaar. Met uitzondering van de gecombineerde nummers van juli-augustus en oktober-november 1945, werd het tijdschrift zonder onderbreking maandelijks gepubliceerd vanaf de eerste nummer tot het laatste in 1985.

Dit archief maakt deel uit van JapanKnowledge, waarvoor het aantal gelijktijdige gebruikers beperkt is.

Beschikbaarheid

De Oriental Economist is elektronisch beschikbaar via de Catalogus > tabblad Find Databases > Oriental Economist. Studenten en medewerkers aan de Universiteit Leiden kunnen met gebruik van hun ULCN inloggegevens dit bestand ook vanaf een computer buiten de campus raadplegen.